Ebben a panzióban volt a tábori szállásunk

Különös dolog történt este. Ahogy írtam ez egy családias panzió volt, ahol a reggeliző helyiségben állt egy bárpult is, ahol különböző alkoholos italok sorakoztak. Reggeli előtt Péter dühösen nyitott ajtót, amire felriadtunk és kérdőre vont minket, hogy ki itta meg a bárpultban található Unicumot, amely tegnap még tele volt. Nem tudtuk, hogy a panzió tulaja Leányfalú Sherlock Holmes-a, aki kiváló megfigyelő képességével kiszúrta, hogy a kerek üvegből elpárolgott a benne szunnyadó mámoros ital. Olyan megmagyarázhatatlan érzés járt át ilyenkor, hogy annak ellenére, hogy semmi közöd a dologhoz, a félelemtől akkor is úgy érzed, hogy nyakig benne vagy és az agyad önmagad védelmében elkezdi ontani a jobbnál jobb fedő sztorikat arra, hogy mentse az irhádat. Az Unicum sztori előző este kezdődött, amikor besötétedett és a nagy röhögés és történet mesélések után Viktor és Gyuri nem bírtak nyugovóra térni. Égett bennük a vágy, hogy valami merész dolgot vigyenek véghez az éj leple alatt.

A terv valóban vakmerő volt, de, mint kiderült reggel, “sajnos” lebuktak vele.

Kis panzió révén csak egy süket ember nem hallotta volna azt az össze vissza röhögést, amitől az este folyamán zengett a szobánk fala. Ha semmi köze nem lett volna egyikünknek sem a történtekhez, akkor is a nyakunkba akasztották volna, annak ellenére is, hogy én most kimaradtam ebből a “buliból”. Miután megkaptuk a fejmosást mesélték tovább a történetet, hogy annyira felpörögtek este az alkoholtól, hogy nem bírtak az erejükkel és fekvőtámasz versenyt tartottak ketten az ágy mellett, hogy végre elfáradjanak és el tudjanak aludni. Ez csak egy kis szösszenet volt az ott eltöltött közel egy hétből, de a történetem a Zánkai versennyel folytatódik, ahol rekord létszámú versenyző gyűlt össze. Többen voltunk, mint az Országos Bajnokságon, ott volt a “C” osztály krémje. A Zánkai Ifjúsági Táncfesztivál minden évben augusztusban került megrendezésre, amely közel egy héten át tartó táncverseny volt. Szerintem minden páros számára nehézséget okozott rá a felkészülés az egyesületek nyári leállása, vagy egyéb nyaralások, pihenések miatt, de ennek ellenére is talán egész évet tekintve itt volt a legmagasabb létszámú mezőny.

Táncos körökben úgy hívtuk, hogy a Magyar Blackpool. Hogy miért? 

Blackpool táncverseny fotó

A Blackpool egy angol nagy verseny, a világ számos viadala közül a legnagyobb és legrangosabb táncos rendezvény, ahol a tánc legnagyobbjai tiszteletüket teszik minden évben. A táncosok mekkája, ahol mindent egyben megtalálsz, új anyagoktól a továbbképzéseken keresztül a legnagyobb tanárok és edzők részvételével zajló egy hetes giga verseny. Tudom, hogy mindenki a Szaváriát ismeri itthon, amivel nincs is semmi baj, majd későbbiekben az is szereplői fog irományaimban, de csak viszonyítási képen, ez egy tizenötször nagyobb táncőrült oázis Anglia egyik “üdülő városában”. Zánka mivel egy üdülő is egyben a táncosok többsége már verseny előtti napokban oda utazott és kihasználta a magyar tengert egy kis lubickolásra és feltöltődésre is. Mi is így tettünk. Réka és családja bérelt egy apartmant, ahol eltöltöttünk előtte két három napot. Találtunk egy helyet is, ami egy színpad volt és oda bejárogattunk megmozgatni magunkat, hogy a nyár kihagyását kicsit kompenzálni tudjuk. Szerencsére nem voltunk egyedül ezeken az edzéseken, mert csatlakozott hozzánk egy másik számomra addig ismeretlen páros is. Jól is jött ez, mert jó motivációk voltunk egymás számára.

Zánkai táncverseny helyszín

Eljött a nap, amikor a verseny következett. Temérdek páros, mindenki nagy lázban melegített, hogy a legjobbját tudja mutatni a parketten. Voltak kettősök, akik már nem voltak ismeretlenek számunkra, mondhatni fej-fej mellett haladó riválisaink, akik ugyanolyan nagy elszántsággal szerették volna elhozni az aranyat, de tudtuk, hogy ez csak egynek sikerülhet majd. Haladtunk előre a körükben, előselejtező, selejtező, elődöntő, középdöntő, s mindegyik továbbjutást egy kis győzelemnek éreztünk. Majd következett a döntő, ami előtt lázasan vártuk a bejutó párosok kihirdetését, amikor alig várod, hogy mondják a rajtszámod…        

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük